Rychlá bábovka - Sora2
2 čajové hrnečky polohrubé mouky,
1 hrneček cukru krupice,
1 hrneček mléka,
1/2 hrnečku rostlinného oleje,
2 celá vejce,
1 vanilkový cukr,
1 prášek do pečiva,
1 lžíce kakaa
Jak bábovku připravitVšechny suroviny do naší bábovky kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Část těsta dáme do jiné nádoby a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta nalijeme do bábovkové formy, potom kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta. Pokud chceme dokonalý dvoubarevný efekt, musíme jednotlivé části bábovkového těsta lijeme pomalu, aby se příliš nepomíchaly.Pečeme pozvolna v předehřátě na cca 150°C troubě cca 30-40 minut. Po upečení je možné bábovku jemně posypat moučkovým cukrem.