Štrůdl Podvodník - Sora2
suroviny:
250 g hladké mouky
250 g hery
2 lžíce octa
2 lžíce mléka
špetka soli
1 vejce
strouhanka
1 vanilkový cukr
skořice (skořicový cukr)
strouhaná jablka
cukr krupice podle chuti
sekané ořechy
rozinky
Zpracujeme těsto z mouky, hery, vejce, mléka, octa a špetky soli. Vložíme do vodní lázně (studená voda tak aby bylo ponořené) a necháme přes noc odpočinout. Druhý den vyjmeme, necháme okapat. Rozdělíme na dva díly. Vyválíme každý na placku, posypeme strouhankou,do středu placky nastrouháme jablka, pocukrujeme, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem, rozinkami a sekanými ořechy. Obě volné strany přeložíme k sobě a stiskneme. Pečeme při 180 °C.